2011 – Region: Kraj nabízí inovační vouchery (4558) (TV Západ)

Karlovarský kraj chce podpořit podnikatele, kteří potřebují přispět na zajímavý, nejlépe inovativní projekt, nápad. K tomu poslouží nový dotační titul, tzv. inovační voucher.

dezinfekce

Uchazeči se mohou hlásit od začátku prosince, a ti, kteří uspějí, získají až 170 tisíc korun. Pro rok 2012 mají být pro tyto účely z krajského rozpočtu vyčleněny dva miliony korun.

"Ať už jedná o vědu, či o nějaký proces, který prakticky zdokonaluje řízení firmy nebo napomáhá tomu, že získávají certifikáty nebo vkládá větší finanční prostředky, aby ta firma lépe fungovala," vysvětlil účel voucherů radní kraje Jaroslav Borka.

Pro příští rok se počítá se zhruba deseti zájemci. Pravidla veřejné soutěže budou zveřejněna v obchodním věstníku a na internetových stránkách Karlovarského kraje a Karlovarské agentury rozvoje podnikání, která celý proces zajišťuje. 

"Tento vklad je, podle mého názoru, dobrým začátkem toho, abychom posléze uskutečnili myšlenku vědecko-technického parku. Za prvé získáme z této soutěže informace o tom, kdo se čím zabývá a potom následně bude předložena nabídka, aby oni se stali základem fungování vědecko-technického parku," naznačil další vývoj Borka.  

Vyhodnocení podaných žádostí se uskuteční začátkem příštího roku.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 05.01.2022 09:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy