2011 – Cheb: Programové prohlášení má tři priority (4310) (TV Západ)

Strany chebské koalice ČSSD, ODS, a VPM, zastoupené ve vedení města, se dohodly na Programovém prohlášení na příští čtyři roky. Dokument představili zástupci radnice novinářům na tiskové konferenci v obřadní síni městského úřadu.

dezinfekce

Sedmistránkový dokument se věnuje důležitým oblastem života města a stanovuje podle starosty města Pavla Vanouška tři priority.

První je otevřenost radnice vůči občanům. Bylo zmíněno prodloužení úředních hodin, zřízení většího počtu poradních komisí a výborů. Úplnou novinkou je možnost navrhovat členy i občany města. Město chce také zlepšit komunikaci s veřejností například formou rozšíření webových stránek. Hodlá také více projednávat s občany plány rozvoje města.

Druhou prioritou je řešení dopravní situace ve městě. Kromě již spuštěného projektu revitalizace Zlatého Vrchu a přípravy na sídlišti Skalka se budou řešit i další lokality. Kromě parkování se mají zjistit také dopravní toky po městě a tvrději postihovat neukázněné řidiče.

Bezpečnost ve městě je třetím hlavním bodem Programového prohlášení nového vedení města. Tam bude plnění probíhat zvýšeným kontrolováním dodržování vyhlášek, bojem proti výtržnictví a vandalismu a pouliční kriminalitě.

Kromě programových priorit chce město zlepšit hospodaření. Uvažuje se o úsporných opatřeních. Vedení slibuje, že nebude docházet k nárůstu mzdových prostředků. Další finance by měly plynout z lepší údržby a správy městského bytového fondu. Při velkém objemu prostředků plynoucích z pronájmů je celkový zisk údajně téměř nulový.

Město Cheb letos ze svých zdrojů investuje jen 25 milionů. Navíc je podle vedení města, potřeba se připravit na situaci, kdy dotace budou nižší. Celé znění Programového prohlášení je ke stažení na stránkách města www.mestocheb.cz.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy