2011 – Cheb: Hrál se Český pohár ve STIGA (4320) (TV Západ)

Sedmé kolo deseti turnajového podniku Českého poháru ve STIGA hokeji se uskutečnilo v chebském Produkčním centru Kamenná. Sezona odstartovala loni v září v Kamenném přívozu a ukončena bude v květnu v Litomyšli. Chebský turnaj přivítal českou špičku i závodníky z domácího SHC Cheb.

dezinfekce

„Celkový počet hráčů na tomto turnaji je 61, přičemž samozřejmě nejvíce hráčů je z domácího oddílu,“ informoval Miloslav Kubica z chebského týmu.

Chebský klub STIGA hokeje má za sebou již více než 17letou historii. Počátky klubu se datují do roku 1993, ale hrálo se již od roku 1991. 

„Jsem rád, že i po těch letech se může říci, že když se řekne stolní hokej, tak Cheb patří mezi takové bašty této hry a já si myslím, že jsme na to pyšní,“ uvedl zakládající člen Josef Gruncl.

Chebští pořádají také STIGA Hockey Tour čtyřikrát ročně, ale hlavní náplní je Chebská liga. 

STIGA hokej je hra původem ze Švédska. Hlavní výhodou jsou malé nároky na hrací prostor a výbavu hráčů, neboť k jeho provozování stačí pouze obyčejný stůl a samotná hra.

„STIGA hokej je populární ve všech věkových kategoriích. Hrají to dívky i chlapci od deseti let, jelikož k tomuto je důležitá i výška, ale najdou se zde i veteráni, i padesátníci. Náš oddíl má jednu ženu ve svém kádru. A je to Iva Mašková, která se zúčastnila i Mistrovství Evropy v Budapešti a na posledním Mistrovství republiky vybojovala druhé místo v soutěži žen,“ pochlubil se Kubica.

O tom, že tento sport tříbí rychlost, vytváří správné napětí a využívá psychologii hráče, nepochybuje snad nikdo, kdo si hru vyzkoušel.

„Jednak se u toho člověk odreaguje, hraje to spousta kluků, takže holky jsou tady docela vítané, je tu i zábava. Není to jen šmidlání táhly, ale i fyzicky náročné, psychicky a herně,“ popsala Iva Mašková, členka chebského SHC.

Chebský turnaj nakonec vyhrál letošní suverén Lukáš Turoň z Třineckého klubu. Plzeňský Leoš Hvižď bral druhé místo. Se třetím místem se musel spokojit hráč STIGA Big Bandu Praha Jan Dryák, který vede v současné době historické tabulky turnajů Českého poháru. Chebský tým obsadil sedmé místo, přičemž nejlepším hráčem byl Jiří Vácha.

Organizátoři chebského turnaje při vyhlášení vítězů poděkovali městu Cheb a místním sponzorům za pomoc. Další kolo podniku se uskuteční v polovině března v Milovicích. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
26.03.2021 12:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy