2011 – Cheb: Finanční motivace ředitelů městských organizací (4376) (TV Západ)

Město Cheb chce motivovat vedoucí pracovníky k lepšímu hospodaření finančními bonusy. Stoprocentní podíl má ve dvou obchodních společnostech a zřizuje dalších 18 příspěvkových organizací.

dezinfekce

"Stanovili jsme jasná pravidla pro rozdělování hospodářského výsledku. Konkrétně to bude tak, že u obchodních společností, což jsou CHETES a Lesy města Chebu s.r.o., část ze zisku, konkrétně 30 %, zůstane k rozdělení, a to jednak na doplnění Fondu rozvoje společností, a potom na odměny pro jednatele a pro zaměstnance. Pokud jde o příspěvkové organizace, což jsou školy, mateřské školy, divadlo, knihovna a Stacionář pro děti s očními vadami a vůbec celá pečovatelská služba, tak tam by zůstávalo těm organizacím padesát procent, ze kterých by si část dali do fondu rozvoje a zbytek by se rozdělil na odměny pro ředitele těch organizací a pracovníky," vypočítal starosta města Pavel Vanoušek.

Pokud budou hospodářské výsledky ovlivněny objektivními důvody, jakými jsou například zdražení plynu nebo elektřiny, město bude navyšovat rozpočet podle vývoje cen. Šetření má mít charakter dlouhodobých změn. Organizace, které ušetří, dostanou totiž další rok stejnou částku, s jakou hospodařili, navýšenou jen o inflaci.

"Samozřejmě oni musí dobře zvážit a dělat jen takové úspory, které jsou obhajitelné i do budoucna. Nemůžou se pouštět do úspor, které by měly za následek to, že v příštím roce nevystačí s rozpočtem," varoval Vanoušek.

Podle nových pravidel však úspory nesmí být na úkor například nezbytných oprav. Je také stanoven stotisícový strop za jeden kalendářní rok pro vedoucí pracovníky.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy