2010 – Sokolov: Řešení zatékání do garáží posoudí znalec (TV Západ)

V relativně krátké době dorazila na Městský úřad v Sokolově již druhá petice. Ta předchozí si stěžovala na situaci v ulici U divadla. Nová chce po radnici řešení zatékání do garáží v ulici Sokolovské. Na pozemku patřící městu je několik stovek garáží. Do některých zatéká a vlastníci žádají město o úpravy, které by zabránily ničení jejich majetku.

dezinfekce

„Mezi řadami garáží byly kdysi postaveny proluky. Postupem doby si tam lidé na některých místech zcela legálně nastavili další garáže. Je to ve svahu, voda tam špatně odtéká. Majitelé původních garáží mají za to, že jejich garáže jsou zatápěny při velkých deštích právě proto, že v těch prolukách jsou nastaveny další garáže a voda nemůže odtékat,“ popsal situaci starosta Zdeněk Berka.

Zároveň je možné, že problém bude mít i jiné příčiny než zastavěné proluky. 

„Sám mám v této lokalitě garáž, a to zrovna v ulici, kde ta proluka je, přesto tam dochází k podobnému jevu, protože je to špatně vyspárované,“ uvedl dále starosta. 

Město čeká na znalecký posudek, který by situaci zhodnotil a navrhl další postup. Komplexní řešení by si ale podle hrubých odhadů vyžádalo desítky milionů korun, které město nemá. Technické služby SOTES budou alespoň pravidelně čistit stávající odvodnění. Podle místních je pod garážemi řada pramenů, které dokonce na některých místech vyvěrají přímo do garáží. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy