2010 – Cheb: Výběrová řízení se možná budou konat jako dvoukolová (4238) (TV Západ)

Nové vedení města Chebu chce zprůhlednit zadávání zakázek a zároveň získat lepší podmínky při výběrových řízeních. Dohodli se na tom zástupci trojkoalice při sestavování koaliční smlouvy.

dezinfekce

"V pracovní skupině pro veřejné zakázky by měli zasednout i zástupci z veřejnosti, a v případě výběrových řízení - zadávání zakázek, bychom chtěli, aby město mohlo aktivně ovlivňovat cenu té zakázky," nastínil záměr místostarosta Tomáš Linda.

Jedním z nástrojů bude forma holandské dražby. Při ní město vybere z nabídek v prvním kole ty vyhovující a uskuteční v druhém kole aukci. Při ní se bude licitovat o nejnižší cenu.  

"Slibujeme si od toho samozřejmě úspory a druhou věcí je, že bychom chtěli tyto aukce konat tady, v obřadní síni chebské radnice, aby měli i zástupci veřejnosti možnost přes internet, díky zařízení, které je tam instalováno pro přímé přenosy z jednání zastupitelstva, sledovat průběh těchto jednání," vysvětlil postup Linda.

Vedení města v současné době nechává zpracovat právní analýzy k určení průchodnosti takového kroku. Uvažuje také, že by se inspirovalo u těch měst, které již zavedla elektronické aukce. Změny by se měly uskutečnit, podle slov místostarosty Lindy, v nejbližším možném termínu.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy