2010 – Cheb: Adventní koncerty proběhly ve Františkánském kostele (4253) (TV Západ)

Cheb ani letos nevynechal tradici adventních koncertů ve Františkánském kostele. Také letos připravilo Produkční centrum Kamenná za podpory města na každou z adventních nedělí koncert do krásného prostoru gotického kostela, nejstaršího dochovaného na území města.

dezinfekce

Začalo se poslední listopadovou neděli vystoupením Komorního lázeňského orchestříku dr. Pěnkavy. Druhý koncert obstaral už tradičně místní pěvecký sbor Špalíček pod vedením Evy Kůrkové se svými hosty. Bez tohoto koncertu si obyvatelé Chebu snad ani sérii adventů ve Františkánu nedovedou představit. 

Třetí neděle patřila hostům až z Brna. World Music inspirovanou moravským folklorem zahrálo uskupení Tomáš Kočko a orchestr.  

Jedinečný však bude závěrečný koncert. Vynikající český klavírista a skladatel Jakub Zahradník, zde uvede premiéru vokální mše Missa Egrensis v podání Pražského Komorního sboru. Toto dílo vzniklo přímo pro Cheb, pro prostor Františkánského kostela, který skladatele okouzlil při jeho posledním vystoupení v Chebu v roce 2009. V druhé části večera pak vystoupí skupina Jakuba Zahradníka.

Adventní koncerty ve Františkánském kostele jsou velmi oblíbené a návštěvníky neodrazuje ani zima. Aby pořadatelé zpříjemnili hudební zážitek přítomným, obstarali už před dvěma roky deky, které jsou zde pokaždé k dispozici.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy