2009 – Sokolov: Výstava Cityscape zapojuje do akce i návštěvníky (3846) (TV Západ)

Výstava v sokolovském kostele sv. Antonína Paduánského s názvem CityScape nabízí návštěvníkům možnost se aktivně zapojit do tvorby díla. Mladý autor, Michal Cimala, absolvent Vysoké školy umělecko-průmyslové, zde představuje mj. svoji světelnou helikoptéru. Ta je umístěna na stylizovanou věž složenou ze dvou obřích dřevěných kostek, které místní jistě poznají. V potemnělých prostorách kostela svítí helikoptéra modrým světlem a je slyšet tiché otáčení vrtulí. Věž je popsána krátkými slogany a hlá

dezinfekce

Pruh igelitu položený na zemi je volný k dotvoření návštěvníky. Ti sem zapisují své postřehy k výstavě, ale i názory a vyznání. Autor hodlá po skončení výstavy použít materiál jako dekoraci. Dalšími objekty jsou funkční hudební nástroje – originální klaxofon najde využití v experimentální hudební skupině Roxor, jejímž je Michal Cimala členem. 

Pro zájemce jsou k dispozici ke koupi knihy, CD a katalogy. Kniha s názvem Name´s – jména, je věnována prvnímu festivalu Street Artu a graffity v Čechách. Švédský časopis AB se věnuje sprejerství a modernímu umění. Výstavu můžete zhlédnout do konce září.  

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy