2009 – Sokolov: Podchod na Šenvert usnadní přechod kolejí (TV Západ)

Nově budovaný podchod na sokolovském nádraží bude sloužit jako nejrychlejší spojnice města se čtvrtí Šenvert pro pěší. Město se spolupodílí na výstavbě, kterou řídí České dráhy, 9 miliony korun. Dalších 500 tisíc investuje do přístupových komunikacích k tomuto podchodu.

dezinfekce

„V současné době ještě nefunguje. Čekáme, že v září, říjnu bude hotov, zároveň bude hotový i chodník a tím pádem to bude sloužit občanům jak Šenvertu, tak i města Sokolova,“ komentoval situaci místostarosta Sokolova Jaromír Dvořák. 

Chodník by se měl postavit na straně Šenvertu, kde by napojil podchod na ostatní komunikace. V současné době si lidé zkracují cestu mnohdy velmi riskantně přes koleje. Je malý zázrak, že nedošlo k žádnému neštěstí. 

„Za prvé se potvrdilo, že občané po schodech chodí, chodí skoro všichni, když se na to podíváte, chodili i v minulosti. Takže to se potvrdilo. Nepotvrdil se úraz, a to musím říci, že zaplať pánbůh za to. Jsem strašně rád, že se zatím žádný úraz nestal,“ dodal Dvořák. 

Lávka, která spojovala Šenvert s městem byla z bezpečnostních důvodů loni stržena. Bohužel se jí nepodařilo udržet do doby, než bude otevřen právě budovaný podchod. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy