2009 – Cheb: Startují tradiční trhy na náměstí (3905) (TV Západ)

Vánoční trhy na chebském náměstí budou letos probíhat od soboty 28. listopadu. Loni město zakoupilo 14 dřevěných stánků za zhruba 660 tisíc korun včetně pódia a betlému. Ty budou umístěny v horní části náměstí Krále Jiřího.

dezinfekce

„Letos bychom chtěli udělat to, že první advent bychom věnovali školám a našim školním zařízením. Tzn., že každá škola si připravila nějaký svůj program a tento by předvedla lidem hned na první advent. Takže očekáváme poměrně velký zájem ze strany rodičů,“ uvedl místostarosta Michal Pospíšil.

Poté by stánky na týden osiřely, aby další sobotu vypukly trhy na dobu celého adventu. 

„Vánoční trhy budou začínat od 5. prosince a potrvají až do Štědrého dne. Prodejní trhy budou od 10 do 17 hodin denně,“ řekla Monika Janovcová. 

Tradiční vánoční sortiment by i letos měl provázet návštěvníky trhů. 

„Dá se říci, že možná nějaké detaily budou dopraveny, že tam bude asi více zástupců, kteří budou možná dávat právě některé upomínky na Vánoce jako věnce, ale v podstatě ten charakter bude stejný jako loni, ten je srovnatelný,“ uvedl dále místostarosta. 

Chebské Infocentrum připravilo pro své návštěvníky výstavu betlémů.

„Tradičně jako loni nám přivezou z Marktredwitz betlém s figurkami. Bude jiný než loni. Bude k němu povídání 5. prosince. Děti si budou moci figurku namalovat a odnést s sebou domů,“ dodala Monika Janovcová. 

Provoz městské tržnice je v novodobých dějinách města novinkou, na kterou obyvatelé dlouho čekali. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy