2009 – Cheb: První etapa pěší zóny má LED panely (3869) (TV Západ)

Dokončená první část chebské pěší zóny přináší kromě běžných prvků také jeden unikátní. Jako první veřejný prostor byl osazen informačním a světelným parkem složeným z LED panelů. Ty by měly přinést velké možnosti pro oživení prostoru a najdou také praktické využití. Grafika se bude měnit v závislosti na ročních obdobích, denní i noční době.

dezinfekce

„V současnosti jednáme s radnicí o tom, aby se program dal ovládat přes internet, což by bylo zrovna na změnu informací výhodné, protože jinak člověk musí přijít k počítači osobně a vyměnit to,“ uvedl programátor Zbyněk Krulich.

Grafika má denní harmonogram. Ráno bude dynamičtější. V době po obědě se motivy zklidní, aby postupně oživovaly a vyvrcholily pětiminutovou show - tzv. večerním orlojem. V noci se intenzita osvětlení sníží o 70% oproti denní a motivy budou jen jednoduché, aby nerušily. Kromě těchto spíše designových poloh má LED park i ryze praktické využití. Na jednotlivých sloupech budou probíhat informace o počasí, časové údaje, ale také krátké zprávy z radnice. Nabídku kulturních pořadů bude možné při pořádání velkých tradičních akcí, jako je FIJO, rozšířit a tematicky uzpůsobit celou grafiku. Pěší zóna se tak bude měnit podle potřeby a doplní výzdobu města. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy