2009 – Cheb: Druhý knedlíkový den přilákal mnoho zájemců (3906) (TV Západ)

Již druhý svátek knedlíků se uskutečnil v chebském muzeu. Ten první, zářijový, byl věnován této české národní specialitě v houskovém podání. Druhá akce se točila kolem výrobků z bramborového těsta. Součástí dne byla i netradiční soutěž na 3. ZŠ na Zlatém vrchu.

dezinfekce

V tamní školní jídelně se utkala čtyřčlenná družstva složená ze žáků z druhého stupně z chebských a německých škol. Na pořadu byly dvě disciplíny. Tvorba bramborového knedlíku ze sáčku a výroba kynutého knedlíku podle vlastního receptu. Na týmy dohlížela po celou dobu příprav odborná porota. Nakonec byla oceněna všechna družstva, protože podle vyjádření poroty, byly jednotlivé výrobky srovnatelné kvality. 

V budově muzea byly po celý den další akce. Literární soutěž na téma Knedlík vyhlášená pro školy byla vyhodnocena ve Valdštejnské obrazárně. V soutěži dospělých byly hodnoceny tři kategorie, knedlíky klasik na slano a na sladko. Zvláštní cenu starosty města Cheb si odnesla Integrovaná střední škola v Chebu za své šumavské knedlíky. Zajímavá akce je doplněna informacemi na stránkách muzea. Zde můžete najít nejen recepty vítězných výrobků, ale i seznam knedlíkových jmen. A protože podle autorů akce se knedlíky nejen jí, ale se o nich i zpívá, můžete dokonce na stránkách stáhnout i písně inspirované tímto fenoménem. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy