2004 – Sokolov: Úředníci budou držet víkendové a noční pohotovosti (TV Západ)

Víkendové a noční pohotovosti budou od počátku února držet úředníci, kteří se na sokolovské radnici zabývají řešením dopravních přestupků. Hříšníci tak budou předvedeni k přestupkové komisi v kteroukoliv denní i noční hodinu.

dezinfekce

„Je to další krok, který vyplývá z naší snahy přitvrdit v oblasti veřejného pořádku, ať na základě stížností nebo připomínek občanů či interpelací našich Zastupitelů. Čili chceme zvýšit účinnost ve vymáhání hlavně pokut od notorických neplatičů apod. Proto se snažíme v rámci spolupráce jak se státní policií, tak i s naší Městskou policií vymýšlet kroky, které umožní vyšší postihy a vyšší účinnost,“ vysvětil starosta Sokolova Karel Jakobec. 

Úředníci sokolovského přestupkového oddělení v loňském roce vyřídili více jak třináct set přestupků, přičemž uložili pokuty v celkové výši dvou a tři čtvrtě milionu korun. Pouze zhruba polovinu z této částky ale neukáznění řidiči také skutečně zaplatili. Nové opatření by nyní mělo proces přestupkového řízení výrazně urychlit a přispět také k jeho větší efektivnosti.

„Samozřejmě, nebude to nic pravidelného právě proto, aby občané nevěděli, kdy na ně ruka zákona může dopadnout tvrději. Čili bude to po nějakých interních dohodách. Předpokládám, že tak polovina měsíce, čtrnáct dní že by se pohotovost držela, čtrnáct dní ne,“ přiblížil starosta. 

Po určité době chce vedení sokolovské radnice vyhodnotit, jak se zavedení pohotovostních služeb osvědčilo. Na základě této analýzy se pak rozhodne, v jakém rozsahu budou pohotovosti pokračovat. 

„Tak určitě samozřejmě, protože pro nás to bude představovat nějaké zvýšené náklady, ať na mzdových prostředcích, tak i na vybavení těchto úředníků. A potom, co naučíme trochu lidi pořádku více, než na co jsou zvyklí, tak samozřejmě poklesne i výtěžnost pokut, tak pak to asi omezíme,“ uzavřel Jakobec. 

Počátkem února začne být v Sokolově proti notorickým pachatelům dopravních přestupků uplatňováno také další razantní opatření, o kterém jsme již před časem informovali. Hříšníkům, kteří na místě nezaplatí pokutu, budou v krajním případě jejich vozidla zabavována. Na zpět je pak dostanou až po ukončení přestupkového řízení a zaplacení uložené pokuty. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy