2004 – Sokolov: Stávající nájemci nebytů budou mít přednost (TV Západ)

Nebytové prostory na Sokolovském náměstí Budovatelů chce radnice přednostně nabízet stávajícím nájemcům. Město je totiž spokojeno se současnou strukturou provozoven, a proto chce, aby zde tito obchodníci zůstali i nadále.

dezinfekce

Druhou alternativou pro výběr nových nájemců zdejších městských nebytových prostorů bylo použití tzv. obálkové metody, kde vedle zamýšleného sortimentu zboží rozhoduje také výše nabídnuté částky za pronájem. Radní nakonec zvolili kompromisní řešení. Nová smlouva bude přednostně nabídnuta stávajícím obchodníkům, ale ti budou muset platit podstatně vyšší nájemné než doposud. 

„Já bych řekl, že všichni žijeme v Sokolově a máme zájem, aby především místní podnikatelé tady mohli spokojeně podnikat. Asi to byl základní postup a nebo názor všech členů městské Rady. Takže byla dlouhá diskuse a zvolil kompromis,“ potvrdil místostarosta Sokolova Jaromír Dvořák. s

Obchodníkům tak bude před skončením nájmu nabídnuta nová smlouva, která počítá s ročním nájemným ve výši 1632 korun za metr čtvereční plochy, což je oproti současnosti zhruba dvojnásobek. V případě, že podnikatelé na nové podmínky nepřistoupí, bude použita již zmiňovaná obálkovou metoda. Praxe přitom ukazuje, že tento způsob výběru nových nájemců je pro město finančně daleko výhodnější.

„Protože takto dražily už tři prostory obálkovou metodou a v podstatě tam byly tři nabídky od dvou tisíc asi do 3300,“ vyčíslil rozmezí nabídek místostarosta. 

Přednostní nabídka na prodloužení nájmu se bude týkat všech obchodníků, kterým v následujících letech skončí do této doby uzavřené nájemní smlouvy.

„Počítáme, že v tuto chvíli to chceme u těchto současných nájemců asi do roku 2010, pokud s tím budou všichni ostatní souhlasit a v roce 2010, asi se to dá tento nájem potom povýšit trochu výš,“ dodal Dvořák. 

V nebytových prostorách města na novém náměstí má v současné době svoje provozovny 14 podnikatelů.

Vizovické Trnkobraní 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Hrady.cz - letní kulturní festival 2024

Hlavní zprávy

 

Hrady.cz - letní kulturní festival 2024