2004 – Sokolov: Podnikatelé musí zaplatit parkování pro provozovny (TV Západ)

Třicet tisíc korun zaplatí podnikatelé městu Sokolov za každé parkovací místo, které podle zákona musí vytvořit před svou provozovnou. Vybudování parkovacích míst ale v některých případech není možné kvůli nedostatku volných ploch.

dezinfekce

Po zaplacení bude moci podnikatel využívat již existující parkovací plochy. Výše poplatku přitom odpovídá průměrným nákladům na vybudování nového parkovacího místa.

„Prostě nám ty peníze zaplatí a my si vybudujeme jinde parkovací místa anebo vybuduje ta parkovací místa on,“ uvedl místostarosta Sokolova Jaromír Dvořák. 

Zákon podle druhu podnikání přesně stanovuje, kolik parkovacích míst musí být u každé provozovny. V některých lokalitách ale kvůli husté zástavbě již další nové parkovací plochy vybudovat nelze.

„My mu nechceme zabránit, aby tady nemohl postavit barák, protože v podstatě pokud by se mu nepovolili, aby tam parkoval na našich místech, tak by tuto provozovnu nezkolaudoval,“ přiblížil místostarosta. 

Zaplacení poplatku ale neznamená, že určená parkovací místa budou sloužit pouze pro potřeby dané provozovny.

„Politika Sokolova je taková, že my toto neděláme. My vyhrazujeme parkovací místa pouze pro invalidy. A potom, pokud se stane, že je provozovna, kde se třeba musí zásobovat vjezd, tak tam prostě uděláme opatření, že třeba dvě parkovací místa tam vyplníme, aby se tam třeba daná Avie mohla zajet,“ dodal Dvořák. 

V Sokolově vzniká v posledních letech několik desítek nových parkovacích míst ročně.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy