2004 – Cheb: Výstavbě u Klášterního mlýna již nic nebrání (TV Západ)

V lokalitě Klášterní mlýn nedaleko sídliště Skalka by zhruba za dva a půl roku mělo stát více než sto rodinných řadových domků. Po mnoha komplikacích, které přípravu projektu provázely, nyní výstavbě už nic nebrání.

dezinfekce

„Ty komplikace spočívaly v tom, že se změnily podmínky pro poskytování dotací na výstavbu bytů nájemních a my jsme zjistili, že na tento projekt není reálné tu dotaci získat. Proto jsme začali hledat jinou alternativu, a sice alternativu, že by se jednalo o bydlení, ze kterého by se stalo později vlastnické bydlení. V tomto směru byl projekt trochu upraven a přepracován a byl nabídnut ke komerčnímu využití,“ vysvětlil místostarosta Chebu Pavel Vanoušek. 

Město již ve výběrovém řízení rozhodlo, která společnost řadové domky v lokalitě Klášterní mlýn postaví. Zastupitelstvo pak také odhlasovalo, že potřebné pozemky budou na tuto firmu převedeny formou smlouvy o smlouvě budoucí.

„Ve výběrovém řízení jsme oslovili celkem sedm firem, o kterých víme, že developerskou výstavbu zajišťují. Nakonec přišla nabídka jen jedné firmy, ale ta nabídka byla velmi kvalitně zpracovaná,“ popsal místostarosta. 

Vybraná firma bude investorem celé akce a hotové domky pak zájemcům o nové bydlení nabídne ke koupi.

„Určitě tam bude možný nějaký takový režim, kdy se bude skládat nějaká záloha a další část by se splácela ve formě nějakého úvěru,“ přiblížil Vanoušek. 

V řadových domcích střední kategorie budou většinou byty velikosti 3+1 s obytnou plochou zhruba sto metrů čtverečních. Ke každému domku bude také patřit parkovací stání a menší pozemek se zahrádkou.

„Podle té kalkulace by se to mělo vejít se vším všudy i s pozemkem do dvaceti tisíc za metr čtvereční bytové plochy,“ prozradil místostarosta. 

Město původně počítalo s tím, že v lokalitě Klášterní mlýn vyrostou velmi jednoduché panelové řadové domky s menšími byty velikosti dva plus kuchyňský kout.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy