2004 – Cheb: Naproti bývalému podniku ESKA má vyrůst TESCO (TV Západ)

Nadnárodní řetězec Tesco plánuje naproti bývalé továrně ESKA v Chebu výstavbu hypermarketu s nepřetržitým provozem o rozloze téměř jednoho hektaru.

dezinfekce

V obdélníku mezi ulicemi Ašská, Pražská a Pekařská má vyrůst obchodní centrum a velké parkoviště pro téměř čtyři stovky automobilů. 

Stavba si vyžádá značné dopravní úpravy v okolí a z tohoto důvodu se zástupci investora zúčastnili jednání komise výstavby a rozvoje chebské radnice, kde svůj projekt představili.

„A  hledali se připomínky města pro to, co by si město představovalo ještě doplnit do tohoto projektu tak, aby to potřebám města plně vyhovovalo,“ uvedl místostarosta Chebu Pavel Vanoušek.

Město požádalo například o prodloužení odbočovací pruhu do obchodního centra nebo o navržení dalšího výjezdu do Truhlářské ulice. Další připomínky se pak týkaly plánovaného kruhového objezdu, který má vyrůst na frekventované křižovatce ulic Ašská, Pražská a Evropská. Město vzneslo požadavek, aby bylo kromě menšího jednoproudého objezdu navrženo také řešení s větší okružní křižovatkou.

„Pokud vím, tak všechny tyto požadavky už investor splnil a dodal přepracovanou dokumentaci. A tak jak mám informaci ze stavebního úřadu, tak už je vydáno kladné stanovisko dopravního úřadu a pracuje se na vydání územního rozhodnutí,“ uvedl místostarosta. 

Radnice si od výstavby v pořadí již třetího kruhového objezdu ve městě slibuje vyřešení komplikované dopravní situace v této lokalitě.

„To je problém, o kterém město letitě ví. Existuje v tomto smyslu i usnesení Zastupitelstva, kterým bylo přislíbeno dřívějšímu investorovi, který tam provozoval čerpací stanici, přidat asi čtyři miliony korun na výstavbu té okružní křižovatky. Potom z toho sešlo, takže o to větší radost mám, že teď by se to mělo realizovat a že město na to nebude muset vůbec nic přispívat,“ dodal Vanoušek. 

Zatím není jasné, zda v rámci výstavby objezdu dojde také k otevření čtvrtého, v současnosti zaslepeného ramene křižovatky do Májové ulice. Na tuto otázku má odpovědět rozsáhlá studie Dopravní situace ve městě, která má být dokončena v průběhu letošního roku.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy