2004 – Cheb: Bambiriáda oslavuje volný čas pro děti (TV Západ)

Karlovarský kraj se letos premiérově zapojil do celostátní Bambiriády, což je dvoudenní akce pořádaná sdruženími, které se starají o volný čas dětí a mládeže. Na seznamu devatenácti hostitelských měst ze všech koutů republiky se proto objevil také Cheb.

dezinfekce

Hlavním pořadatelem zdejší Bambiriády byla Krajská rada dětí a mládeže Karlovarska, která přichystala řadu akcí po celém městě. Hlavní program přitom probíhal už od sobotního rána na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad.

„Bambiriáda je akce na oslavu volného času. Prezentují se zde neziskové organizace, které pracují s dětmi a hledají pro děti nějakou zábavu a nabízíme služby. Je to vlastně přehlídka neziskových organizací, volnočasových aktivit,“ uvedla členka Krajské rady dětí a mládeže Hana Šnajdrová. 

Na náměstí byly připraveny stánky jednotlivých sdružení, kde se mohly děti seznámit s jejich činností, případně si vyzkoušet nejrůznější hry a soutěže. Na pódiu nad Špalíčkem se postupně vystřídala řada souborů, takže k vidění tady bylo například vystoupení žáků zdejší taneční školy. Sportovně zaměření návštěvníci Bambiriády si pak mohli vyzkoušet kupříkladu spinning, čili jízdu na cyklistickém trenažeru v rytmu hudby.

„Prezentuje se tady Kiwanis, občanské sdružení Klubíčko, to je mateřské centrum, Pionýr, Junáci, Duha. A pak různé soubory, které přijely z Domovů dětí mládeže, z Dětských domovů a podobně,“ vypočítala členka Krajské rady dětí a mládeže Edita Kunertová.

Bambiriáda, která se letos konala v devatenácti městech ve všech krajích republiky, má v podtitulu heslo Jsme na jedné zemi. Cílem organizátorů proto není jen pro děti připravit zábavu, ale také to, aby se sami účastníci aktivně zapojili a dobře bavili.

„Všechno je to o tom, co se naučili, tak nám to teď ukáží a pozvou všechny ostatní děti k nám,“ dodala Šnajdrová.

Pořadatelé počítají s tím, že v příštích letech bude Bambiriáda putovat mezi dalšími většími městy Karlovarského kraje.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault MASTER - navržen pro potřeby každé profese

Hlavní zprávy

 

NOVÝ RENAULT CAPTUR