2003 – Sokolov: Zvýšily se minimální ceny prodávaných bytů (TV Západ)

Od počátku července došlo v Sokolově ke zvýšení minimálních nabídkových cen za uvolněné byty prodávané formou veřejné nabídky. V té byt získává do osobního vlastnictví zájemce, který městu nabídne nejvyšší kupní částku.

dezinfekce

Důvodem k navýšení byl znatelný nárůst cen u takto prodávaných bytů, k němuž došlo zejména v posledním půl roce. Původní nabídkové ceny přitom platily již od roku 2000.

„Tzn. poslední cena bytu 2+1, v podstatě nabídková od občanů, přes 300 tisíc korun. Bereme, že je potřeba tuto minimální cenu trošičku zvýšit,“ uvedl místostarosta Sokolova Jaromír Dvořák. 

Minimální nabídková cena se například u bytu první kategorie velikosti 1+1 zvedla ze 160 na 180 tisíc, u bytu 2+1 z 225 na 250 tisíc a u bytu 3+1 z tří set na 330 tisíc korun. Zachováno naopak zůstalo cenové zvýhodnění lidí s trvalým bydlištěm v Sokolově. Mimosokolovští zájemci musí pro získání bytu i nadále nabídnout minimálně o deset procent vyšší částku než obyvatelé města.

„V podstatě filozofie v minulosti byla, že chceme zvýhodnit občany ze Sokolova. Neviděli jsme důvod tuto zásadu měnit,“ potvrdil Dvořák. 

Kvůli cenovému zvýhodnění obyvatel Sokolova přichází městská pokladna každoročně o částku zhruba dvou set tisíc korun.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy