2003 – Sokolov: Začíná výstavba dalšího úseku městské cyklostezky (TV Západ)

Během několika dnů bude v Sokolově zahájena výstavba dalšího úseku městské cyklostezky, a to od budovy Komerční banky k obchodnímu domu Plus. Úpravy této části cyklotrasy mají stát zhruba jeden a půl milionu korun, přičemž pětasedmdesáti procenty městu přispěje Evropská unie ze svého dotačního fondu PHARE.

dezinfekce

„Tak je to část cyklostezky, která bohužel z našeho pohledu bude v zámkové dlažbě, protože jinak by správci sítí nás na toto území nepustili. Tím se samozřejmě trochu prodraží proti asfaltu. Za další chceme rozšířit i ten mostek, který vede k naší DPS na ulici Jiřího z Poděbrad. Ale hlavně chceme udělat i to mnohokrát požadované napojení z tohoto pečovateláku směrem k Plusu. Takže si myslím, že spoustě důchodcům spadne kámen ze srdce a tím se celá stavba trochu prodraží,“ uvedl starosta Sokolova Karel Jakobec.

Úsek od Komerční banky k Plusu, který naváže na již hotovou část cyklostezky k přítoku Hornorychnovského potoka, má být dokončen v září letošního roku. Celá městská cyklotrasa podél Lobezského potoka, která propojí centrum Sokolova s vodní nádrží Michal, by pak měla být zprůjezdněna do konce tohoto volebního období.

„Plánovaná, ještě možná v letošním roce, záleží samozřejmě na tom, jak budeme získávat dotace, je i ta část od Hornorychnovského potoka směrem ke Staré Ovčárně. Pokud dotace nebude, tak se to může o rok, o dva odložit, ale určitě během tohoto volebního období se občané Sokolova od Komerční banky na kolečkových bruslích nebo na kolech dostanou,“ slíbil starosta. 

Na městskou cyklotrasu bude v budoucnu navazovat síť dalších cyklostezek, z nichž nejdůležitější je ta páteřní krajská, která má vést podél řeky Ohře z Karlových Varů až do Chebu.

„Část v podstatě je provozuschopná již teď, to je ten úsek od Lokte do Varů, Královské Poříčí nebo sdružení Sokolov-východ, kterého i my jsme členy, dostalo v letošním roce několik milionů z programu SAPARD, takže ta část od Královského Poříčí již bude také ve výstavbě,“ doplnil další souvislost Jakobec. 

Dokončení celé páteřní cyklostezky bude ale kvůli značné finanční náročnosti otázkou několika dalších let.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy