2003 – Sokolov: Začaly úpravy lesoparku za autobusovým nádražím (TV Západ)

Nové prostranství pro kolotoče, cirkusy, pořádání oslav, lidových veselic a podobných akcí vzniklo v Sokolově. V těchto dnech totiž sokolovská radnice dokončila první etapu úprav lesoparku za autobusovým nádražím, který po mnohaletém úsilí loni koupila zhruba za půl milionu korun od společnosti ČEZ.

dezinfekce

„Zatím jsme stihli -  za prvé posekat, poprvé uklidit, i když už to zase nevypadá. A teď se nám podařilo udělat vodovod, kanalizaci a elektrické přípojky na rozvodné závody,“ uvedl místostarosta Sokolova Jaromír Dvořák.

Nynější úpravy lesoparku nazývaného Bohemia město přišly na 1,5 milionu korun, přičemž do budoucna se počítá ještě s dalšími. Rozlehlé louky lesoparku by v příštích letech měly začít sloužit rekreačním sportovcům.

„Dále ve výhledu samozřejmě máme, už jsme o tom už hovořili, prostory, kde bude více sekaná tráva a bude možné hrát fotbálek a různé sporty neorganizovaně. To znamená, děcka si tam budou moci zahrát a nikdo na ně nebude křičet,“ přiblížil místostarosta. 

První zatěžkávací zkoušku zažije lesopark již v sobotu šestého září, kdy se zde v rámci tradičních oslav Dne horníků uskuteční velká lidová veselice.

„Tam bude ohromný stan, kapely, opékané prase, nápoje. To znamená, když to zkrátíme, že na novém náměstí lidi kolem deváté hodiny skončí, tak budou se moci přesunout do prostoru, kde relativně nebudou svým hučením nikomu vadit,“ dodal Dvořák. 

Lidová veselice bude na Bohemii zahájena po skončení oficiálního programu Hornického dne, tedy zhruba po 17. hodině.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy