2003 – Sokolov: Radnice prodala vykoupený dům (TV Západ)

Rodinný domek v těsné blízkosti problémové sokolovské čtvrti vedle kina Alfa, který radnice v loňském roce vykoupila od rodiny Fialových, má již nového majitele. Ten za něj ve výběrovém řízení zaplatil více než 600 tisíc korun.

dezinfekce

„Byli tři zájemci. Vítěz dal nejvyšší nabídku, čili samozřejmě byl vybrán,“ popsal starosta Sokolova Karel Jakobec. 

Předchozí majitelé domku si v uplynulých letech opakovaně stěžovali na nesnesitelné životní podmínky v této lokalitě. Vadil jim zejména značný hluk trvající mnohdy do pozdních nočních hodin či časté drobné krádeže. Po té, co k zajištění klidu a pořádku nevedly například ani častější kontroly ze strany pořádkové služby, instalace monitorovací kamery nebo opakovaná jednání s republikovou policií, se Fialovi na město obrátili se žádostí o vykoupení jejich domku. Radnice jim po řadě jednání nakonec vyšla vstříc a nemovitost loni v květnu za 450 tisíc korun odkoupila. 

„S tím, že náklady samozřejmě s přepisem souvisejícími činily něco pod 50 tisíc korun. Takže přibližně za 500 tisíc jsme tento dům koupili a prodali teď za 600 tisíc, čili město na tom vydělalo něco přes sto tisíc korun,“ spočítal starosta. 

Město ale navíc Fialovým přidělilo také obecní byt v panelovém domě o velikosti 3+1. Podle vedení radnice se tehdy jednalo o zcela výjimečný postup a s podobným vstřícným krokem proto již nový majitel domu nemůže v žádném případě počítat.

„Já myslím, že tato situace už nemůže nastat, protože ať je to jak chce, rodina Fialových, když se stěhovali do tohoto objektu, tak kolem dokola žádné nepřizpůsobivé obyvatelstvo nebydleli. Bylo to rozhodnutí někdy před desítky let, ještě za dob socialismu, že se toto obyvatelstvo bude stahovat do této lokality, tím pádem nezaviněně rodina Fialových vlastně si zhoršila své podmínky bydlení, proto jsme jí vyšli vstříc. Ale ten, kdo to kupuje dnes, ten samozřejmě ví, do čeho jde. Čili nemůže očekávat ze strany města nějaké výhody do budoucna,“ dodal Jakobec. 

S žádostí o vykoupení se na město zatím neobrátil ani nikdo z ostatních majitelů rodinných domků ležících v blízkosti problémové čtvrti.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy