2003 – Sokolov: Pohledávky města klesly o 13 % (TV Západ)

Pohledávky v celkové výši devíti a půl milionu korun evidovala na konci loňského roku sokolovská radnice. Na seznamu dlužníků města se přitom objevilo více než 1200 subjektů.

dezinfekce

"Srovnáme li to s rokem 2001, s loňským rokem, došlo k poklesu po objemu financí o 13 procent, ale naopak počet dlužníků nám narostl o sedmdesát sedm," uvedla vedoucí Finančního odboru Věra Mlezivová. 

Z celkové sumy tvořily ke konci loňského roku téměř 50 procent pohledávky po lhůtě splatnosti.

"Největší objem co do počtu těch dlužníků je v oblasti sociálních dávek. Jsou to přeplatky na sociálních dávkách, kde ten počet dlužníků dosáhl počtu tři sta devadesáti a ve finančním vyjádření je to dva miliony, asi sto tisíc," přiblížila vedoucí. 

Při vymáhání dlužných částek se ze všech používaných způsobů ukázaly jako nejúčinnější exekuce na plat, případně jinou odměnu.

"V loňském roce jsme v průměru vydali těch exekučních příkazů zhruba kolem osmi set. Mimo to uzavíráme ještě dohody o uznání dluhu. To běží mimo tyto exekuční příkazy," dodala Mlezivová. 

Naopak město Sokolov mělo na konci loňského roku závazky v celkové výši 81 milionů korun. Největší podíl na této sumě tvořila padesáti milionová hypotéka, kterou si město vzalo na přestavbu bývalého hotelu Ohře na obytný dům. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy