2003 – Sokolov: Na opravy chodníků a vozovek půjde více peněz (TV Západ)

Minimálně 13 milionů korun chce od příštího roku sokolovská radnice každoročně dávat na opravy chodníků a vozovek, které má ve svém majetku.

dezinfekce

Sokolov přitom vlastní zhruba 100 kilometrů vozovek a 200 kilometrů chodníků, tedy téměř všechny místní komunikace s výjimkou průtahu městem a většinu k nim přiléhajících chodníků.

„V podstatě nás o to požádal Odbor správy majetku a také naše Technické služby tak, aby byly schopny na dobu několika let dopředu si naplánovat pořadí oprav komunikací. Aby to nebylo tak trošku chaotické jako doteď, kdy jsme plánovali vždycky všechno jenom na jeden rok,“ uvedl starosta Sokolova Karel Jakobec. 

Stanovení minimální částky, která půjde každoročně na opravy, má navíc zamezit vzniku situací, kdy krátce po rekonstrukci dochází k opětovným překopu komunikací.

„Je to i přínos pro jednání se správci sítí, kteří by mohli rekonstruovat své sítě právě před tím, než ta komunikace se udělá. My se samozřejmě snažíme i teď s nimi jednat, ale přece jen s nějakým rozlišením jednoho dvou roků je to obtížnější, než bude-li to možné, naplánovat třeba na čtyři nebo pět let,“ popsal starosta. 

Podle odhadů bude v nejbližších letech potřeba zrekonstruovat téměř polovinu městských komunikací. Proto už také vzniká pořadník, podle kterého by opravy měly postupovat.

„Samozřejmě bude o tom rozhodovat především Odbor správy majetku. Právě po dohodách se správy jednotlivých sítí tak, aby to nebylo pouze politické rozhodnutí Zastupitelstva, ale tak, aby to mělo určitou logiku a bylo to co nejekonomičtější,“ uzavřel Jakobec. 

Milionové částky vkládá sokolovská radnice do oprav vozovek již řadu let. V loňském roce to bylo například deset milionů sto tisíc korun. Letos se pak počítá s částkou ještě o 200 tisíc vyšší.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy