2003 – Sokolov: Modernizace kamerového systému bude ještě letos (TV Západ)

Nejpozději do listopadu letošního roku bude dokončena další etapa modernizace kamerového systému v Sokolově. Digitalizace přenášeného obrazu usnadní policistům práci při vyhodnocování snímaných událostí.

dezinfekce

Modernizace systému umožní také vznik dalšího monitorovacího a vyhodnocovací pracoviště na Okresním ředitelství policie. Do budoucna se pak přitom počítá ještě s jedním, u městských strážníků.

„V každém případě odpadne výměna videokazet, protože nahrávat budeme na harddisky a hlavně nebude třeba jezdit vyhodnocovat každou videokazetu zvlášť, protože obraz bude putovat po intranetové síti policie. Takže z toho vyhodnocovací pracoviště, které vznikne na Okresním ředitelství policie, bude moci vlastně nahlédnout na záznam každý z policistů,“ uvedl manažer prevence kriminality Rudolf Volf. 

Díky technickým novinkám už také nebude při vyhledávání některých událostí potřeba přerušovat nahrávání. Z digitální podoby obrazu lze na více získat větší detaily. Současná modernizace systému přitom bude stát zhruba milion korun.

„Vybudování kamerového systému ve městě stálo 6,3 milionu, ale včetně nákladů na údržbu a provoz. A na tuto třetí etapu na ministerstvo vnitra přispívá částkou 450 tisíc, přičemž 600 tisíc přispívá Městský úřad Sokolov,“ přiblížil manažer. 

Vybrané Sokolovské ulice v současné době sleduje deset monitorovacích kamer vedených na obvodní oddělení policie a jedna samostatná navíc snímá sportovní areál Baníku.

„Každou kameru, která je svedena na policii, je možno přemístit kamkoliv jinam podle potřeb policie. Tento signál, tento příjem není třeba rozšiřovat, protože 10 kamer je asi tak optimální na sledování jedním pracovníkem,“ vysvětlil Volf. 

Z policejních statistik vyplývá, že po zprovoznění kamerového systému poklesl počet trestných činů spáchaných v Sokolově o více než 20 %. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy