2003 – Sokolov: Město odmítá žádost Lesů ČR a myslivců (TV Západ)

Sokolovští radní zamítli žádost Lesů ČR a Honební společnosti Staré Sedlo o pronájem několika hektarů městských pozemků.

dezinfekce

Ty měly být přičleněny k plánované honební oblasti s jejímž vznikem v těsné blízkosti města vedení radnice zásadně nesouhlasí.

"Protože se jedná o určité, z našeho pohledu, omezení vlastnických práv, tak nesouhlasíme s tím, aby ta honitba tam byla zřízena," odmítl žádost starosta Sokolova Karel Jakobec. 

Vzniku honebního území ale sokolovská radnice přesto pravděpodobně nezabrání. Zákon o myslivosti totiž umožňuje zřízení honitby i přes nesouhlasné stanovisko města.

"My jsme řekli, že tím pádem nevidíme nutnost na to souhlas dávat a naopak jsme úředníkům uložili, aby připravili velmi tvrdě odmítavý dopis, že si nepřejeme, aby tato honitba byla," potvrdil postoj města místostarosta Jaromír Dvořák. 

Definitivní rozhodnutí, zdali honební území v sousedství Sokolova vznikne, by měl nyní učinit nadřízený orgán, v tomto případě Krajský úřad.

"A ten může rozhodnout v náš neprospěch," dodal Jakobec. 

Pronájem pozemků Lesům České republiky a honební společnosti je pro město navíc nezajímavý i z finančního hlediska. Ze zákona by mu totiž ročně náležela částka pouze třiceti korun za jeden hektar. Celkově tedy v řádu stokorun.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy