2003 – Sokolov: Město chce Rovné obstavit účet (TV Západ)

Po mnoha měsíčním bezvýsledné vymáhání více jak tří set čtyřiceti tisíc nového dluhu obce Rovná za její dojíždějící žáky, došla městu Sokolov trpělivost. Radnice se proto rozhodla ke krajnímu řešení, obstavení obecního účtu.

dezinfekce

"Poslední Zastupitelstvo, které proběhlo minulý týden, toto odstavení schválilo s tím, že než samotná exekuce proběhne, bude mít Rovná tříměsíční lhůtu na to, aby se snažila dluh nějakým jiným způsobem vyřešit," popsal starosta Sokolova Karel Jakobec. 

Sokolovská radnice si je ale vědoma kritické finanční situace, ve kterém se Rovná momentálně nachází, a proto by také byla ochotna přistoupit na vyřešení dluhu prostřednictvím nepeněžního plnění.

Čili nabídne li nám nějaký slušný majetek, který bychom za tuto částku mohli získat, tak samozřejmě určitě vyjdeme vstříc," naznačil starosta. 

Rovná není zdaleka jedinou z okolních obcí, která městu za žáky dojíždějící do sokolovských škol dluží. Všechny ostatní ale projevili zájem svoje závazky alespoň postupně vyrovnat.

"Tak v podstatě občas jsou to všechny obce okolo, odkud žáci dojíždějí, ale vesměs se všemi se dá vyjít, domluvit. Pokud zrovna v tuto chvíli nemají peníze, tak se dohodneme na splátkovém kalendáři a všechny poctivě své dluhy uhrazují," potvrdil Jakobec. 

Dluhy okolních obcí za dojíždějící žáky dosahují v současné době celkové výše více než jednoho milionu tří set tisíc korun.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy