2003 – Sokolov: Do škol se investuje přes prázdniny 10 milionů (TV Západ)

Téměř deset milionů korun investuje sokolovská radnice v průběhu letošních letních prázdnin do oprav zdejších základních škol. V jednotlivých budovách nyní probíhají například rekonstrukce sociálních zařízení, rozvodů vody nebo tělocvičen.

dezinfekce

„Tak pokud bychom mohli říci podle objemu peněz, tak to bude asi 1. základní škola, kde se rekonstruuje tělocvična. Děláme tam v podstatě nové některé záchody, stupačky. Potom máme 3. základní škola, osmička jen tak na ukázku,“ vyjmenoval místostarosta Jaromír Dvořák některé ze škol, kde právě probíhají práce. 

Před 3. základní školou na frekventované ulici Boženy Němcové se v těchto dnech navíc buduje první zpomalovací retardér ve městě. Bezohlední řidiči zde totiž za poslední rok způsobili tři dopravní nehody, při nichž došlo ke zranění dětí. Výstavba vyvýšeného přechodu bude městskou pokladnu stát dalších téměř 400 tisíc korun.

„Počítáme, že do konce letošního roku budeme ještě mít umístěny dva až tři retardéry ve městě,“ informoval Dvořák. 

Zpomalovací retardéry by se tak ještě letos měly objevit na trase od ulice Boženy Němcové k městskému koupališti a u základní školy na ulici Závodu míru.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy