2003 – Cheb: Zastupitelstvo neschválilo prodej Dragounu (TV Západ)

Chebské Zastupitelstvo neschválilo záměr na prodej osmihektarového areálu tržnice Dragoun. Pro návrh Rady města bylo pouze třináct z celkového počtu třiceti Zastupitelů.

dezinfekce

Návrh na prodej přitom měl být podle vedení města hlavní zbraní radnice proti neplatícímu nájemci, vietnamské společnosti Lanzaro. Z pětadvaceti přítomných Zastupitelů se ale proti návrhu postavili opoziční komunisté a také několik zástupců koaličních stran.

„Prohráli jsme bitvu, ale neprohráli jsme válku. Já si myslím, že budu přesvědčovat Zastupitele, nechci je masírovat, nechci prostě, abychom vyhrávali šestnácti hlasy. To asi není to pravé ořechové. Musíme je přesvědčit, že náš názor je správný anebo najít kompromis,“ uvedl starosta města Jan Svoboda. 

Představitelům vedení města nepomohla ani argumentace, že schválení záměru ještě neznamená, že Dragoun bude nakonec skutečně prodán. Dalším krokem totiž mělo být vypsání výběrového řízení na převod celého areálu, případně jeho částí.

„Tak samozřejmě o tom byla vlastně největší diskuse, ale už jenom to naznačení, že je tady vůle prodat tento areál, byla pro komunisty a pro některé Zastupitele, ten náznak, byl pro ně nepřijatelný,“ přiblížil starosta. 

Přítomní Zastupitelé naopak jednohlasně souhlasili s tím, aby město na dlužící Lanzaro podalo návrh na konkurz. Radnice zároveň chystá další opatření, která by vietnamským trhovců měla znesnadnit jejich podnikání v areálu.

„Já myslím, že ten, kdo chodí kolem areálu, už to vidí. Jsou tam kontroly aut jak Městské policie, tak státní policie. A potom jsem mluvil trochu nejasnou řečí o tom, co se chystá. A já opravdu nemohu teď toto sdělit. Opravdu nemohu toto sdělit, protože bych vlastně celou akci prozradil. Není záruka, že se ta akce povede, ale proč jí dávat menší šance tím, že vlastně jí vyzvoníme do světa?“ zeptal se řečnicky Svoboda. 

Společnost Lanzaro městu dluží 60 milionové nájemné na letošní a příští rok. Její vietnamský jednatel se navíc již tři měsíce úspěšně vyhýbá převzetí písemné výpovědi z areálu. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy