2003 – Cheb: Začíná rekonstrukce ulice Krásnohorské (TV Západ)

Během několika týdnů bude zahájena rekonstrukce ulice Elišky Krásnohorské ležící v těsné blízkosti Chebského hradu. Právě kvůli její citlivé poloze trvala příprava celé akce zhruba dva roky.

dezinfekce

Musel být například proveden archeologický průzkum této lokality. V současné době je ale již vydáno stavební povolení a ve výběrovém řízení byl určen dodavatel stavby.

"Ta úprava nebo respektive ta rekonstrukce, by měla stát asi tři a půl milionu korun," uvedl místostarosta Chebu Pavel Vanoušek. 

V nynější první fázi obnovy ulice dojde k vybudování kamenem dlážděné komunikace, a to v původní nivelitě. Tímto krokem by měly být vytvořeny předpoklady pro další výstavbu v této lokalitě.

"Existuje tam určitá zástavbová studie. Ta ovšem nemusí být závazná. Podle této studie se tam předpokládá jednak výstavbu objektů, které by sloužily pro bydlení, jednak s objekty, které by sloužily pro služby. A mám tím na mysli služby, které by vytvářely třeba nějaké vhodné zázemí pro činnost hradu tam," doplnil místostarosta. 

Pozemky v okolí nové komunikace chce proto město v budoucnu nabídnout zájemcům o výstavbu.

"Určitě si myslím, že tuto cestu budou pozemky, které budou vhodné pro nabídnutí soukromým investorům," potvrdil Vanoušek. 

Prostoru v okolí ulice Elišky Krásnohorské by se tak postupně mohla vrátit jeho původní podoba, kdy byl zastavěn celistvými bloky domů.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy