2003 – Cheb: Začala 2. etapa rekonstrukce zimního stadionu (TV Západ)

Do konce letošního roku chce chebská radnice dokončit rekonstrukci zdejšího zimního stadionu. Nová víceúčelová hala má pak veřejnosti začít sloužit od ledna příštího roku. V současné době se již pracuje na druhé, závěrečné, etapě rekonstrukce stadionu.

dezinfekce

„V rámci té druhé etapy by mělo dojít ke kompletnímu dokončení veškerých stavebních prací, takže potom z toho původně zimního stadionu zastřešeného bude víceúčelové zařízení, které by mělo sloužit nejenom pro hokej, ale i pro další sporty a pro pořádání společenských akcí. A v rámci těch dokončovacích prací by mělo být to zařízení také prakticky plně vybaveno. To znamená, měly by tam být všecky komponenty, jako je trestná lavice, nové mantinely, vybavení šaten a další zařízení. Takže už by to mělo být kompletní,“ přiblížil místostarosta Chebu Pavel Vanoušek. 

Tribuny nové haly mají pojmout téměř 1600 sedících diváků, přičemž na koncerty lze kapacitu rozšířit i o část hrací plochy, takže počet míst vzroste až na 2000. Návštěvníkům bude uvnitř objektu k dispozici kromě sociálního zázemí také restaurace. Druhá etapa má přitom podle smlouvy stát 81 milionů korun. Společně s téměř padesátimilionovými náklady na etapu první tak rekonstrukce stadionu přijde zhruba na 130 milionů, což je téměř dvojnásobek původně zamýšlené částky. Město proto stále ještě hledá další možné úspory.

„Jednou z možných úspor je, že by tam nebyla budována kotelna tak, jak se předpokládalo, ale že by to bylo napojeno přes výměník a zásobována teplem od společnosti TEREA. Tím by mohlo dojít k úspoře nákladů asi o dva a půl miliónu korun. Dále se ještě přehodnocuje ta část projektu, která se týká komunikací a parkovacích míst, kde se rovněž očekává, že by mohlo dojít k určité úspoře na úrovni 2 až 3 miliony korun,“ přiblížil místostarosta. 

Na jednání Rady i Zastupitelstva se objevily také úvahy o výměně zastaralého chladícího zařízení, jehož životnost má skončit za tři roky. Instalace nové úspornější technologie s podstatně menším množstvím nebezpečného čpavku by ale stála zhruba 15 milionů.

„Není podle mého názoru reálné, že by se již v té etapě, která bude dokončena do prosince, ta technologie změnila, protože tam jako je potřeba to připravit a i ta vlastní realizace potom trvá, jak jsme se informovali, asi tři měsíce. Takže pokud by k tomu mělo dojít, tak by se jednalo o akci, která by se dělala až v příštím roce. A to období, kdy by se to dělalo, by bylo pravděpodobně období léta, kdy pro bruslení by ta hala nebyla v provozu,“ dodal Vanoušek. 

Pokud vše půjde bez komplikací, má být rekonstrukce stadionu dokončena ještě v letošním roce a od ledna tedy začne sloužit veřejnosti.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy