2003 – Cheb: Skončily opravy ulice E. Krásnohorské (TV Západ)

Zcela novou podobu dostala během nedávno dokončené rekonstrukce chebská ulice Elišky Krásnohorské, která spojuje Jánské náměstí s prostranstvím před areálem hradu. Obtížně schůdnou cestu nyní nahradila zámková dlažba, v okolí se objevila nově vysázena zeleň.

dezinfekce

„Budovaly se tam inženýrské sítě a dělaly se tam povrchy komunikací včetně chodníků a dělalo se tam takové odstavné parkovišťátko,“ shrnul hlavní změny místostarosta Chebu Pavel Vanoušek. 

Náklady na úpravu ulice by přitom neměly přesáhnout původně plánovanou částku zhruba tří milionů korun.

„Tam byl plánovaný náklad už upravený, tři miliony sto tisíc korun a stavba ještě není účtována. Je tu takový signál, že tam možná dojde k určité úspoře,“ prozradil místostarosta. 

Ještě podstatnější změna vzhledu ulice Elišky Krásnohorské se dá očekávat v následujících letech. Město si totiž v současné době nechává zpracovávat zastavovací studii, na jejímž základě chce volné pozemky v okolí nové komunikace nabídnout pro výstavbu domů. Soukromí investoři budou ale muset vzhledem k těsné blízkosti hradu splnit řadu omezení, aby jejich stavby nenarušily historický charakter celé lokality.

„Jednak je to Městská památková rezervace a tam platí regulační plán, to znamená, bude třeba dodržet ty podmínky, které platí pro Městskou památkovou rezervaci a samozřejmě podmínky Územního plánu,“ potvrdil Vanoušek. 

Chebská radnice počítá s tím, že by volné pozemky mohla začít zájemcům o výstavbu nabízet ještě v letošním roce. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy