2003 – Cheb: Objem vyplacených sociálních dávek rekordně vzrostl (TV Západ)

Rekordních 56 milionů korun vyplatil v loňském roce odbor sociálních věcí a zdravotnictví chebské radnice na dávkách sociální péče.

dezinfekce

Tato pravidelně poskytovaná finanční pomoc je určena lidem, kteří si vzhledem ke svému věku, zdravotnímu stavu nebo jiným důvodům nejsou sami schopni zajistit dostatečný příjem.

"Tyto dávky se poskytují občanům, jejichž příjem nedosahuje příjmu životního minima. To znamená zejména zdravotně postiženým občanům, nezaměstnaným a tak dále," uvedl tajemník chebské radnice Václav Sýkora. 

V roce předešlém, tedy 2001, přitom město na dávkách sociální péče vyplatilo zhruba pouze 47 milionů korun. Z toho vyplývá, že meziroční nárůst činil téměř 20 procent.

"V této částce 56 milionů za rok 2002 nejsou zahrnuty dávky státní sociální podpory a pro srovnání např. Před deseti lety, v roce 2000, v roce 92 bylo vyplaceno tři miliony 370 tisíc, takže ten nárůst je tady zřejmý," přiblížil tajemník. 

Finanční prostředky na dávky sociální péče město dostává od státu a prostřednictvím odboru sociálních věcí a zdravotnictví zajišťuje pouze jejich výplatu.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy