2003 – Cheb: Obě kašny na náměstí projdou zásadní rekonstrukcí (TV Západ)

Obě historické kašně na chebském náměstí Krále Jiřího z Poděbrad se v průběhu letošního roku dočkají kompletní rekonstrukce. Na rozsáhlou opravu jsou v městském rozpočtu vyčleněny téměř čtyři miliony korun.

dezinfekce

"Náročná je zejména díky tomu, že práce, které tam budou prováděny, jsou odborně velice náročné. Samu rekonstrukci té stavební části musí dělat firma, která má oprávnění k restaurátorských pracem. Doplňují to potom další specializované profese vodo a elektro," uvedl vedoucí Odboru komunálního a bytového Jaroslav Boček. 

Po skončení rekonstrukce by tak po mnoha letech měla začít tryskat voda i do spodní kašny před Špalíčkem nazývané Herkules.

"Kašny je třeba de facto celé rozebrat, připravit základovou desku právě s rozvody, vodo s rozvody elektro. Součástí by mělo být i slavnostní osvětlení kašen s nějakými efekty," prozradil vedoucí. 

V současné době je již hotova projektová dokumentace a připravuje se vypsání výběrového řízení na dodavatele stavby. Samotná rekonstrukce by tak mohla být zahájena počátkem léta.

"V průběhu letošního roku by celá akce měla být hotová," dodal Boček. 

Již v loňském roce prošly rekonstrukcí za zhruba jeden a půl milionu korun zbývající dvě kašny v historickém jádru města, a to v Březinovi a Cechovní ulici, přičemž druhou z nich mezitím vandalové už stačili opět poničit.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy