2003 – Cheb: Lanzaro dostalo okamžitou výpověď z tržnice Dragoun (TV Západ)

Okamžitou výpověď z nájmu z chebské tržnice Dragoun zaslala městská Rada vietnamským trhovcům sdruženým ve společnosti Lanzaro. Reagovala tak na to, že firma nezaplatila v dohodnutém termínu 60milionové nájemné na další dva roky.

dezinfekce

Vietnamští obchodníci by obří tržnici měli vyklidit do deseti od doručení výpovědi. Pokud se tak nestane, chce město vzniklou situaci řešit právní cestou. 

"Tak pak samozřejmě půjdeme k soudu a budeme požadovat vyklizení soudní cestou," potvrdil postup starosta Chebu Jan Svoboda. 

V areálu bývalých kasáren se vedle prodejních stánků nachází také řada dalších provozoven, za všechny lze jmenovat například lékárnu nebo několik restaurací. Ty by v případě vyklizení areálu mohly zůstat alespoň na přechodnou dobu zachovány. 

"To bychom asi udělali jednotlivě smlouvy s těmito drobnými provozovatelnami nebo podnikateli, protože se domnívám, že oni mají smlouvy s Lanzarem, tak bychom s nimi udělali smlouvu jako město, zřejmě. Ale je to jaksi hudba budoucnosti," vysvětlil starosta. 

Současná situace znovu otevřela otázku dalšího využití rozsáhlé areálu nacházejícího se v blízkosti centra města. Pokud nakonec skutečně dojde k jeho vyklizení, je téměř jisté, že další tržnice zde již nevznikne. Možností budoucího využití je přitom celá řada, problémem je ale jejich finanční náročnost. 

"Areál vrátit zpátky do města, tzn. otevřít ho životu a buď bydlení nebo nějaká průmyslová zóna, obchodní centrum, cokoliv," naznačil Svoboda. 

Podle smlouvy mělo Lanzaro areál Dragounu od města pronajatý na pět let, a to až do konce roku 2005. Vietnamci ale koncem loňského roku nezaplatili 60milionovou zálohu na další dva roky. Argumentují přitom tím, že město jim areál řádně nepředalo a žádají navíc vrácení desítek milionů, které uhradili jako nájemné za minulé dva roky. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy