2003 – Cheb: Centrum neziskovek má být v Karlově 17 (TV Západ)

Centrem chebských neziskových organizací se má stát budova bývalé školy v Karlově ulici, kde v současné době již některé společenské a kulturní organizace, občanská sdružení či sportovní kluby působí.

dezinfekce

Rada města proto při projednávání změn v městském grantovém systému schválila také finanční zvýhodnění organizací, které budou mít v této budově své sídlo.

„Organizace sídlící v Karlově 17 by mohly dostat příspěvek v rámci grantového systému až do výše 75 % na činnost, a ostatní organizace v jiných prostorách - tam zůstala zachována hranice 55 %,“ uvedl místostarosta Chebu Václav Jakl. 

Radnici se už také podařilo vyřešit dříve často se opakující problémy s udržováním klidu a čistoty v této budově, na které si některé zde sídlící organizace opakovaně stěžovaly.

„Tak to je také záležitost, na které jsme pracovali a v současné době jsou zde dva vrátní, takže přístup do budovy není neomezený a tím, že je jasné, kdo se v budově pohybuje, musí se prokázat. Chodí si pro něj příslušní vedoucí kroužků nebo organizací, které tam sídlí. Tak tím je dán předpoklad, že ty nedostatky, problémy, které byly v minulosti, už se nebudou opakovat,“ přiblížil místostarosta. 

Chebská radnice před časem přestala neziskovým organizacím sídlícím v prostorách města odpouštět nájemné a místo toho jim vyplácí vedle grantových příspěvků na pořádané akce také příspěvky na činnost, které jsou mimo jiné určeny na úhradu nájemného. Právě těch se nynější zvýhodnění organizací se sídlem v Karlově ulici týká.

„Některé prostory jsou ještě prázdné a pokud se přihlásí organizace, které by chtěly do Karlovy 17, tak samozřejmě budeme preferovat ty, aby jejich charakter odpovídal tomu, co chceme, aby to byly tedy neziskové organizace a aby byly veřejně prospěšného charakteru,“ dodal Jakl. 

Žádosti o pronájem nebytových prostor lze podat na Odboru komunálního hospodářství chebské radnice. Žádosti pak posuzuje Dislokační komise a následně schvaluje Rada města.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy