2003 – Cheb: Anketa má zjistit největší dopravní problémy (TV Západ)

Svůj názor na dopravní situaci v Chebu mohou prostřednictvím ankety zveřejněné v červencovém vydání Radničních listů vyjádřit všichni obyvatelé města.

dezinfekce

Výsledky průzkumu budou přitom sloužit při zpracování komplexní studie dopravy ve městě.

Chebská radnice chce tímto způsobem zjistit, které dopravní problémy považují obyvatelé města za nejpalčivější. Anketní otázky se týkají například toho, jak často lidé používají jednotlivé dopravní prostředky a s jakými potížemi se přitom setkávají.

„Tak my o řešení dopravní situace hovoříme už dlouho. Teď už jsme podnikli první kroky. Necháváme si zpracovat komplexní studii dopravy po městě tak, aby se možné problémy, které tu jsou, řešily,“ uvedl místostarosta Chebu Václav Jakl. 

Na základě výsledků komplexní dopravní studie pak bude řešena optimalizace všech typů dopravy ve městě. Studie má tedy odpovědět například na to, jak zlepšit průjezdnost zejména historického centra města, kudy vést cyklotrasy a stezky pro pěší nebo jak často a kterými trasami mají jezdit jednotlivé linky Městské hromadné dopravy.

„Studie bude stát milion dvě stě tisíc korun. Provádí se řada různých šetření. Pomáhají nám studenti gymnázia, vysoké školy, počítají auta na křižovatkách. Hlavní takové šetření proběhne ještě v září a bude to vlastně první krok. Ta následná opatření budou teprve zadána,“ přiblížil místostarosta. 

Studie by se měla zabývat také parkováním, které je v některých částech města značným problémem.

„Tomu se říká doprava v klidu, takže i parkovací místa bude řešit,“ potvrdil Jakl. 

Vyplněnou anketu mohou lidé odevzdat v obou budovách chebské radnice, na poštách nebo poslat na adresu Městského úřadu. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy