2002 – Sokolov: Zahrádkáři získají slevu za zatopené pozemky (TV Západ)

Sokolovští zahrádkáři, kteří hospodaří v kolonii na Bohemii ležící v těsném sousedství řeky Ohře, letos s největší pravděpodobností městu zaplatí za pronájem pozemku o třetinu nižší cenu.

dezinfekce

Jejich zahrádky byly totiž na počátku tohoto roku zaplaveny, a z tohoto důvodu městu před časem adresovali petici se žádostí o poskytnutí slevy na nájem. 

Městská Rada nechala celou věc prozkoumat a nakonec Zastupitelstvu doporučila nájem u všech zasažených zahrádek v letošním roce snížit ze 3 na 2 koruny za metr čtvereční. 

"I u těch, co nežádají, prostě u všech. Město je seriozní partner, tzn., pokud beru, že bylo zaplaveno, tak je to za dvě koruny," potvrdil místostarosta Sokolova Jaromír Dvořák. 

Rada zároveň konstatovala, že pozemky, na kterých v současnosti zahrádkáři hospodaří nemůže město do budoucna prakticky nijak využít. Celý prostor je totiž zátopovým územím a jakákoliv další výstavba zde proto není možná. 

"Takže doporučujeme Zastupitelstvu, aby tyto pozemky byly prodány zahrádkářům," dodal Dvořák. 

Městská Rada také již navrhla cenu, za níž by měly zahrádky prodány a to 100 korun za metr čtvereční, což je s ohledem na charakter této lokality několikanásobně méně, než u jiných podobných pozemků.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy