2002 – Sokolov: Výstavba prvních kruhových objezdů se posune (TV Západ)

Prvních dvou kruhových objezdů, které mají vyrůst na místě značně frekventovaných křižovatek u městského úřadu a polikliniky se sokolovští motoristé již letos nedočkají. Kvůli administrativním průtahům musela být totiž jejich výstavba odložena až na příští rok.

dezinfekce

Zdržení zapřičiněné problémy se získáním potřebné státní dotace totiž způsobilo, že celý projekt se stále ještě nachází v přípravné fázi. 

"V současné době se vyřizuje územní řízení pro tyto dvě křižovatky. Toto dělá Správa a údržba silnic Karlovarského kraje se sídlem na Tisové. A po ukončení územního řízení zaplatí město projekční práce," popsal postup místostarosta Sokolova Lubomír Novotný.

Samotná výstavba prvních dvou kruhových objezdů v Sokolově by tak podle současných předpokladů měla začít v dubnu příštího roku a trvat má zhruba tři měsíce. Počítá se přitom s tím, že v jejím průběhu nedojde k přerušení provozu v této lokalitě. 

"Pochopitelně omezení dopravy bude, ale ne tak, že by byla výluka dopravy, ale zřejmě nějaké omezení rychlosti," přiblížil Novotný. 

Výstavba kruhových objezdů, díky nimž se teoretická průjezdnost přibližně zdvojapůlnásobí, město přijde pouze na tři miliony korun za vybudování nových chodníků, které jsou v jeho vlastnictví. Peníze na samotné objezdy a opravu komunikace mezi nimi pak radnice získá formou státní dotace. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy