2002 – Sokolov: Ve městě vzniknou první dva kruhové objezdy (TV Západ)

Do konce letošního roku by v Sokolově měly být vybudovány první dva kruhové objezdy. Přestavba se má týkat značně frekventovaných křižovatek u Městského úřadu a u polikliniky.

dezinfekce

"Už delší dobu to vypadá tak, že ty křižovatky, jak u polikliniky, tak zejména u Městského úřadu jsou dopravně přetíženy, exhalací hromadu a navíc, křižovatka u Městského úřadu už má dožilou signalizaci světelnou a tato signalizace při rekonstrukci by stála zhruba 3,8 milionu. Jestliže za peníze o 2 miliony vyšší uděláme kruhový objezd, s dvojnásobnou kapacitou, pak je to rozhodně podstatně výhodnější investice. A jestliže uděláme jednu kruhovou křižovatku a nechali bychom dopravu ucpat u polikliniky, tak ten význam by byl prachmalý. Tak se vyplatí udělat obě dvě a zároveň," vysvětlil postup Lubomír Novotný, místostarosta Sokolova. 

Náklady na přestavbu obou křižovatek mají podle odhadů přesáhnout částku 11 milionů korun. Sokolovská radnice je přitom připravena zaplatit půl milionu za vypracování projektové dokumentace. Samotná výstavba objezdů, díky níž se propustnost obou křižovatek téměř zdvojnásobí, by pak měla být na základě předběžného příslibu hrazena ze státních prostředků. 

"V současné době musíme dodat ještě stanovisko jednak městské Rady a městského Zastupitelstva, že po rekonstrukci křižovatek na kruhové objezdy, budou tyto předány do majetku kraje. To je taková základní věc. Druhá věc, kterou musíme dodat, je příslib Zastupitelstva, že zafinancujeme projekt těch křižovatek. A ta třetí věc je, že v případě překročení částky, kterou máme přislíbenou, město zbytek dofinancuje," vyjmenoval podmínky příspěvku Novotný. 

Pro získání potřebných financí pak bude ještě zapotřebí kladného stanoviska Rady Karlovarského kraje k účelnosti vybudování obou kruhových křižovatek. Samotná výstavba, v případě, že vše půjde bez komplikací, by mohla být zahájena koncem června a během dvou až tří měsíců by měly být kruhové objezdy dokončeny. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy