2002 – Sokolov: Studie areálu nemocnice počítá s Centrálním příjmem (TV Západ)

Dalekosáhlými úpravami by měla v několika následujících letech projít sokolovská nemocnice. Nedávno dokončená architektonická studie předpokládá zásadní změnu vzhledu celého nemocničního areálu, která by ve svém důsledku měla přinést zkvalitnění služeb pro pacienty.

dezinfekce

Ještě v průběhu letošního roku má začít budování Centrální příjmu, tedy místa, kde bude přes jedinou kartotéku soustředěn veškerý příjem pacientů. Příchozí zde také absolvují základní vyšetření na jehož základě bude stanovena diagnóza. O akutní případy se pak v nepřetržitém provozu postará specializovaný lékařský tým. 

Minulostí se tak má stát současný systém, kdy pacienty, často po nemocnici bloudící, přijímá několik ambulancí. 

"Jejím cílem je především zkoncentrovat péči do místa, které bude uprostřed nemocnice a tudíž z toho vyplývá, že pro pacienty to bude mnohem blíže, budou vědět, kam mají jít, a že se tam zrychlí péče od prvního okamžiku navštívení areálu nemocnice," popsala hlavní přednosti Centrálního příjmu Věra Procházková, ředitelka sokolovská nemocnice. 

Studie rovněž předpokládá zásadní změnu systému dopravy. V současné době mohou do nemocnice zajíždět všechny automobily, což způsobuje neustálé potíže s parkováním. Podle nového systému má být vjezd povolen pouze vozidlům Rychlé záchranné služby a sanitkám a pro návštěvníky nemocnice pak budou vyhrazena rozšířená parkoviště za přemístěnou hlavní vrátnicí. Největší překážkou pro realizaci všech zamýšlených úprav bude ale jejich finanční náročnost. Náklady na celý projekt totiž podle prvotních odhadů dosahují výše zhruba 150 milionů korun, takže vlastní prostředky nemocnice zcela určitě stačit nebudou.

"Myslím si, že se na té částce bude muset podílet nejen stát, ale i město, ve kterém nemocnice je postavená a pochopitelně, že se snažíme získat peníze i od sponzorů. Což jsou především velké podniky v naší oblasti," dodala Procházková. 

Nemocnice by podle záměru architektů měla po chystaných úpravách působit domáckým dojmem klidného a příjemného prostředí. Toho by mělo být dosaženo mimo jiné barevným sladěním fasád všech nemocničních pavilonů, k nimž by se návštěvy měly dostat díky přehlednému naváděcímu systému nebo vybudováním několika parkových odpočinkových zón. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy