2002 – Sokolov: Staré náměstí se stane pěší zónou (TV Západ)

Sokolovské Staré náměstí získá s největší pravděpodobností statut pěší zóny. Vjíždět sem tak budou moci vozidla zásobování, a to navíc jenom v přesně stanovenou dobu.

dezinfekce

V současné době brání vjezdu na náměstí řetězové zátarasy, od nichž mí klíče pouze několik obchodníků, kteří nemohou své provozovny zásobovat z dvorních traktů. Řetězy ale bývají vinou nedisciplinovaných řidičů často přetržené a pak zůstává vjezd na náměstí zcela volný. Sokolovští radní proto doporučují Zastupitelstvu, aby na svém nejbližším jednání schválilo osazení příjezdových cest na náměstí dopravními značkami Pěší zóna. Zachovány by ale měly zůstat i stávající řetězové zábrany. 

"Vyjádření Dopravního inspektorátu je takové: ponechání řetězů dle návrhu je plně v kompetenci města Sokolov," přečetl stanovisko starosta Sokolova Karel Jakobec. 

Řetězy budou přitom odemykány vždy každé ráno, aby byl na náměstí umožněn vjezd vozidlům zásobování.

"Povolit vjezd pro zásobovací vozidla od 8 do 11 hodin," dodal Jakobec. 

Poté budou všechny přístupové cesty až do druhého dne opět uzavřeny. Díky novému dopravnímu značení Pěší zóna ale bude možné pokutovat i ty řidiče, kteří v současnosti na náměstí v případě přetržení řetězu beztrestně vjíždějí.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy