2002 – Sokolov: Plynaři zdrželi otevření cesty pro pěší (TV Západ)

Již před více než měsícem byla v Sokolově dokončena rekonstrukce rozpadající se opěrné zdi u Lobezského potoka, která město přišla zhruba na 2 miliony korun. Podél potoka vedoucí cesta pro pěší, která začíná u první základní školy a končí nedaleko vlakového a autobusového nádraží, zůstává přesto stále částečně uzavřená.

dezinfekce

Západočeská plynárenská totiž požádala město těsně před dokončením rekonstrukce opěrné zdi o vydání stavebního povolení na vybudování nové přeložky plynovodu, a to přesto že byla na začátku opravy vyzvána, aby všechny případné plánované stavební práce v této lokalitě realizovala v jejím průběhu. 

"A v podstatě jsme byli postaveni před hotovou věc. Že nemůžeme do toho tento chodník udělat, aby se nestalo to, že ho uděláme a za dva měsíce ho rozkopeme. Nebo ne my, ale plynaři. Takže čekáme až plynaři tento plyn přeloží," popsal místostarosta Sokolova Jaromír Dvořák. 

Odbor správy majetku sokolovské radnice proto Západočeské plynárenské stanovil termín dokončení výstavby přeložky nejpozději na konec měsíce srpna. 

"Ale chtěl bych se mýlit, ale osobně, když se lidé podívají a nic se tam neděje, tak nevěřím, že budou včas hotovi," naznačil pochyby Dvořák. 

Zprovoznění poměrně značně frekventované cesty pro pěší tak nyní závisí především na rychlosti s jakou plynaři přeložku dokončí. Samotná oprava a položení nového povrchu cesty je pak totiž otázkou pouze dvou týdnů. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy