2002 – Sokolov: Pět návštěv školky vyjde stejně jako celý měsíc (TV Západ)

Rodiče malých dětí, které docházejí do sokolovských mateřských škol nejvýše pětkrát v měsíci, si s největší pravděpodobností budou muset za tuto službu připlatit.

dezinfekce

"Občani mají možnost umístit dítě do školky třeba na jeden den v týdnu, pokud chtějí. Což samozřejmě pro ředitele nebo vedení školek představuje určitou zátěž, protože musí na toto dítě být připraveni, ale nikde není napsáno, že to dítě zrovna přijde," popsal situaci starosta Sokolova Karel Jakobec. 

Školská komise městské Rady proto vyslyšela volání ředitelek místních mateřských škol a navrhuje příspěvek navýšit na 30 korun za jeden den, který dítě ve školce stráví. Se zvýšením poplatku souhlasí i vedení radnice, které argumentuje tím, že pro město je výhodnější když dítě školku navštěvuje buď pravidelně celý měsíc nebo v opačném případě pak vůbec. 

"My to považujeme trošku jako nadstandardní službu, takže asi předpokládám i Zastupitelstvo bude akceptovat návrh ředitelek a těch 30 korun na den není zas tak vysoká částka aby nebyla přijatelná pro rodiče," komentoval návrh Jakobec. 

Pokud navrhované navýšení poplatku schválí také sokolovští zastupitelé, zaplatí rodiče dítěte, které mateřskou školu navštíví pouze pětkrát v měsíci naprosto stejnou částku jako ti, jejichž potomci chodí do školky pravidelně, tedy 150 korun za měsíc. K již uvedeným částkám je pak třeba připočítat ještě příspěvek na stravování, který dosahuje výše 20 korun denně. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy