2002 – Sokolov: O nádrž Michal se bude starat město i SUAS (TV Západ)

O další rozvoj nové třiceti hektarové vodní nádrže Michal v těsné blízkosti Sokolova se bude starat správcovská společnost, ve které budou míst město Sokolov a stavitel vodního díla, těžařská firma Sokolovská uhelná, padesátiprocentní vlastnické podíly.

dezinfekce

Předběžná dohoda a podepsaná smlouva o smlouvě budoucí přitom počítaly s tím, že Sokolovská uhelná předá nádrž po jejím dokončení městu a to se o ni bude dále starat. Správa samotné vodní plochy bez lukrativních okolních pozemků by ale pro město byla značnou ekonomickou zátěží, a tak se oba subjekty nakonec dohodly na založení společné správcovské firmy, přičemž nádrž a okolní plochy zůstanou i nadále ve vlastnictví Sokolovské uhelné. 

"Samozřejmě vodní nádrž okleštěnou od toho budoucího výhodného my nechceme, to je logické. Takže hledáme řešení tímto způsobem, že společně se budeme o to starat a pravda je, že ty nápady, které Sokolovská uhelná má, jsou velmi zajímavé," uvedl starosta Sokolova Karel Jakobec. 

V několika následujících letech by se tak na Michalu měly objevit například vodní skluzavky a tobogány, půjčovna loděk, šatny a další potřebné zázemí. První významná investice se přitom chystá již na příští rok.

"S tím, že investorem všech atrakcí by byla Sokolovská uhelná a my bychom se starali o to, jak budou pronajímány, jak se o to budeme starat atd., jaké budou výnosy," dodal Jakobec. 

Část jezera ale bude do budoucna oplocena a lidé budou muset za koupání zaplatit vstupné v minimálně stejné výši jako na městské plovárně. Radnice také počítá s tím, že obě sokolovské vodní plochy by se do budoucna měly spíše doplňovat než si navzájem konkurovat. Městská plovárna, jejíž provoz chce radnice i nadále dotovat, by tak měla získat spíše charakter odpočinkového místa určeného především pro rodiče s malými dětmi. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy