2002 – Sokolov: Na zimním stadionu se rekonstruuje ledová plocha (TV Západ)

Nejpozději do konce srpna by měla být hotova rozsáhlá rekonstrukce sokolovského zimního stadionu, který byl postaven v 60. letech a posledních významnějších úprav se dočkal již v roce 1974. Celkové náklady přesáhnou částku 10 milionů korun.

dezinfekce

Městu se přitom na rekonstrukci podařilo získat osmimilionovou státní dotaci a zbytek je pak hrazen z jeho vlastních prostředků. V současné době je v plném proudu oprava ledové plochy, kdy je na původní vrstvu pokládán nový, mnohakilometrový potrubní systém chlazení. 

"Pokud bychom chtěli vyndat tu současnou vrstvu, která tam byla, tak by to stálo zase podstatně vyšší náklady a bylo by to naprosto zbytečné. Takže jen se ta plocha upravila a teď se na to dává nová," popsal Ján Pari, jednatel Správy sportovních zařízení. 

Součástí rekonstrukce, která byla zahájena počátkem června, bude dále také vybudování nových mantinelů a instalace plně automatizovaného chladícího zařízení využívajícího jednu z nejmodernějších technologií v rámci celé České republiky. 

"Základem tam je, že je podstatně nižší potřeba čpavku, tzn. z těch 6 tun, které se tady užívaly v minulosti, tak dneska přecházíme zhruba k těm osmi stům kilům. Což je z hlediska životního prostředí a ohrožení a bezpečnosti práce podstatně lepší, než to bylo v minulosti," dodal Pari. 

Po skončení rekonstrukce nevyužijí novou ledovou plochu, která bude v souladu s celosvětovým trendem zhruba o metr zúžena a zkrácena, zřejmě pouze jen hráči místního Baníku. Sokolovský zimní stadion s kapacitou 4500 diváků by se totiž měl pravděpodobně na dva zápasy stát domácím prostředím také pro karlovarský extraligový klub, jehož hlavním sponzorem se před nedávnem stala Sokolovská uhelná.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy