2002 – Sokolov: Město přispěje lidem na nové vodovodní přípojky (TV Západ)

Sokolovská radnice začne soukromým majitelům domů, na základě nedávno schválených pravidel, finančně přispívat na vybudování nových vodovodních přípojek. Řada domů s více vchody má totiž v současné době pouze jednu přípojku, takže spotřeba musí být na jednotlivé vchody rozpočítávána, což se jejich obyvatelům pochopitelně nelíbí.

dezinfekce

"Jsme si řekli, že když už jsme jim prodali domy a nedořešili jsme spoluvlastnické vztahy, tak by bylo dobré jim umožnit, aby si to oddělovali, aby se tam nehádali a mohli trochu spokojeněji bydlet," přiblížil důvody kroku města jeho starosta Karel Jakobec. 

Město se žadatelům snažilo vyjít vstříc již v minulosti, ale pomoc neměla žádná, přesně stanovená pravidla. Dlouhou dobu navíc nebylo jasné, zda-li má budování nových přípojek zajišťovat město nebo samotní majitelé domů. 

"V současnosti platí nový vodní zákon, který to jasně stanovuje. V podstatě říká, že vodovodní přípojky patří, i kdyby to nebylo ve smlouvě, k tomu baráku," popsal místostarosta Jaromír Dvořák. 

Přestože tedy podle nového zákona mají veškeré opravy hradit majitelé domů, městská Rada nakonec poskytování finančních prostředků schválila. Peněžitá pomoc na vybudování nové vodovodní přípojky tak nyní může dosáhnout výše až 10 tisíc korun, maximálně však 50 % z celkových nákladů.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy