2002 – Sokolov: Dva kruhové objezdy budou asi až příští rok (TV Západ)

Výstavba prvních dvou kruhových objezdů v Sokolově, které mají vyrůst na místě značné frekventovaných křižovatek u Městského úřadu a polikliniky, bude muset být oproti původním plánům pravděpodobně přesunuta z letošního roku až na rok příští.

dezinfekce

Radnice totiž ještě do této doby neobdržela přislíbenou, více než 11milionovou, účelovou dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury.

"S tím, že peníze se dostanou z privatizace Transgasu prostřednictvím Fondu národního majetku na Správu dopravy a tam odsud budou poukázány nám," popsal transfery peněz místostarosta Sokolova Lubomír Novotný. 

Přislíbené peníze na výstavbu kruhových objezdů by tak měla sokolovská radnice dostat v horizontu dvou až tří měsíců. Zhruba další tři měsíce pak zabere vypracování projektové dokumentace, na kterou již město uvolnilo půl milionu korun a získání stavebního povolení. Za této situace se radnice začíná vážně obávat, že rekonstrukci křižovatek se již letos nepodaří zahájit. 

"Ale ty peníze zůstanou a nepropadnou v žádném případě, že v nejhorším by se realizovaly (křižovatky) až příští rok," slíbil Novotný. 

Výstavbou dvou kruhových objezdů chce radnice vyřešit složitou dopravní situaci v centru města. Oproti stávajícím, často ucpaným křižovatkám, mají mít plánované objezdy více než dvojnásobnou kapacitu. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy