2002 – Sokolov: Dotace na kapucín umožní investovat jinde (TV Západ)

Díky 10milionové dotaci z prostředků Ministerstva pro místní rozvoj na rekonstrukci sokolovského klášterního kostela sv. Antonína Paduánského, budou moci být již v průběhu tohoto roku realizovány některé investiční akce, na které se v letošním rozpočtu původně nenašly peníze.

dezinfekce

Město mělo na dokončení stavební části opravy tzv. kapucínského kostela letos vyčlenilo 14 milionů korun. 

"Tak bylo možné z ušetřených peněz tímto přijetím dotace navýšit jiné položky," potvrdil místostarosta Sokolova Lubomír Novotný. 

Z ušetřených peněz by, pokud návrh rozpočtových změn schválí ještě Zastupitelstvo, měly být použity tři miliony na některé úpravy vnitřních částí kapucínského kostela a prostranství před ním. Vedení radnice ale přesto nepočítá s tím, že by tato významná historická památka, kde vznikne koncertní sál a expozice mapující historii a tradice Sokolova, mohla být otevřena ještě v letošním roce. 

"Plášť se tedy letos mohl ukončit s těmi prostředky, ale nepředpokládáme, že bychom tam komplet nastěhovali vnitřní vybavení a vnitřní zařízení, protože když to uděláme v zimě, tak se pro plíseň nikam nehneme. To je podobný důvod jako byl u Ohře (přestavba bývalého hotelu – pozn. redakce), protože se obsazovala až v době, kdy už je trochu tepleji. Ta stavba musí schnout," vysvětlil Novotný. 

Zbylá část z desetimilionové částky by pak měla být použita například na nákup U-rampy pro skatepark v areálu Baníku v ceně více než jednoho milionu korun, zpracování projektové dokumentace celkové rekonstrukce 4. základní školy a oplocení zdejšího, vandaly často devastovaného venkovního hřiště nebo na vyasfaltování části cyklostezky v úseku od tunelu pod silnicí I/6 k nové vodní nádrži Michal. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy