2002 – Sokolov: Dlužníci nezískají při koupi bytu možnost splátek (TV Západ)

Sokolovská radnice udělala další krok v boji s dlužníky města. Ti z nich, kteří mají zájem o koupi obecního bytu, budou od nynějška muset celou kupní cenu zaplatit jednorázově, bez nároku na splátkové kalendáře.

dezinfekce

Tatopodstatná změna zásad prodeje obecního bytového fondu vycházíu obavy vedení sokolovské radnice z dalšího nárůstu celkovéhoobjemu pohledávek města. Obyvatelé Sokolova, kteří radnici žádnépeníze nedluží, mají přitom při koupi obecního bytu nárok naposkytnutí splátkového kalendáře. Před podepsáním kupnísmlouvy tak musí hotově zaplatit pouze 30 % z ceny bytu a zbytekpak splácejí dalších až 5 let s úročením ve výši 5 %.

"Bojíme s toho, že by potom, tím že je dlužník,ten dluh rozšířil a my s tím měli problémy," zdůvodnilrozhodnutí starosta Sokolova Karel Jakobec.

V současnédobě probíhá v Sokolově prodej více než 300 bytů, z nichž sevětšina nachází v nedávno rekonstruovaných panelových domech vulicích Sokolovská a Křižíkova. Městu tak ke konci letošníhoroku zůstane ve vlastnictví z původních téměř 6 tisícbytových jednotek zhruba pouhých 1700, a to především nasídlišti Vítězná, Novém náměstí, ve výškových domech aobjektech zvláštního určení.

O případné dalšívlně privatizace městského bytového fondu, v tomto směru senejčastěji mluví o sídlišti Vítězná, již ale bude musetrozhodnout budoucí Zastupitelstvo.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy